Crna kronika

Cviku pravomoćno osam godina

Cvik2

Jakša Cvitanović Cvik pravomoćnom je presudom Vrhovnog suda osuđen na osma godina zatvora zbog dilanja heroina i ustrojavanja zločinačke organizacije na Korčuli.

No, ukinuta je presuda, donosi Index.hr, koja se odnosi na pranje novca zarađenog dilanjem. Zaključak sudaca jest da nije dovoljno utvrđeno činjenično stanje, pa će taj dio optužnice morati ponovno na raspravu. Za pranje novca sudit će ponovno i njegovom bratu Mirjanu, koji je osuđen pravomoćno na tri i pol godine za dilanje, a Cviku će se ponoviti suđenje i za sprječavanje dokazivanja, odnosno, prijetnje svjedocima.

Potvrđena je presuda dijelu preostalih optuženika, onima koji su se nalazili u vrhu optužnice i za koje se smatra da spadaju u uži krug Cvikovih suradnika. Riječ je o ljudima koji su uglavnom već bili na udaru zakona zbog problema s drogom.

Za sedam optuženika iz "donjeg doma" presuda je ukinuta te će im se ponovno suditi. Nije bilo dovoljno to što ih je teretila isključivo Želita Tomić pa Vrhovni sud smatra da treba bolje utvrditi činjenično stanje.

Izvor: index.hr

Pročitajte još

[VIDEO] STIGLA I POMOĆ IZ ZRAKA Stjepan Simović: Zaustavili smo ga, nema više širenja požara

Dulist

Stižu dva kanadera, zatvorena magistrala

Dulist

Požar poviše Grada! Vatra se opasno približila Zlatnom potoku

Dulist