Županija

Potpisan ugovor, počinje gradnja Centra za djecu s posebnim potrebama

ugovor dva skalina

Ugovor o izvođenju radova za izgradnju Centra za djecu s posebnim potrebama vrijedan 3,5 milijuna kuna potpisali su danas u palači Ranjina ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan i vlasnik tvrtke Tonikom Nikša Obuljen.

Na natječaj je pristiglo desetak pravovaljanih ponuda, a najpovoljnija je bila ona tvrtke Tonikom s iznosom od 3 541 000 kuna bez PDV-a. Kako je istaknuo Branko Bazdan Centar bi trebao biti izgrađen za 6 i pol mjeseci.
-Završavamo pripreme jednog prevažnog projekta za sve nas, za ovu Županiju, Grad Dubrovnik, naše sugrađane, a posebno one koje imaju djecu s posebnim potrebama. Ovaj postupak smo vodili dosta dugo jer je vrlo složen, a srećom, doveli smo ga do sama kraja, odnosno do početka realizacije. Tražili smo način kako to financirati i srećom uspjeli smo u tome, osigurali smo sredstva kroz Županiju i Dom zdravlja. Imamo projekt, dozvolu, novce i izvođača. Ovo je sjajan projekt, meni jedan od najdražih – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Inače, projekt po kojem će se Centar izgraditi darovao je arhitektonski studio Vetma. Kako je objasnio Matko Vetma, sve je krenulo kroz suradnju arhitektonskog studija s Ćićom Obuljenom i Zakladom Blaga djela. Kad su vidjeli u kojim uvjetima djeluje udruga Dva skalina, odlučili su pomoći im u njihovom zahtjevu za iznalaženjem adekvatnog prostora za rad s djecom s posebnim potrebama.

-Svi naši suradnici poklonili su svoj dio projekta i doprinijeli da danas imamo gotov projekt i dozvolu i da možemo ići u realizaciju ovog izuzetno značajnog projekta – rekao je Vetma dodavši kako je riječ o jednostavnom objektu, prizemnici s kolnim pristupom, na istoj lokaciji na kojoj je i danas.
Zapravo se nastojalo na najjednostavniji način omogućiti djeci s posebnim potrebama korištenje prostora. U Centru će biti prostor za fizikalnu terapiju, radionice, dnevni boravak, kupaonice i svi sadržaji prilagođeni djeci i njihovim roditeljima.

Kako je istaknuo župan, Zaklada Blaga djela ponudila se za pomoć u nekoj kasnijoj fazi.
-Dugoročno nam treba rješenje za funkcioniranje centra jer su ovo samo sredstva za njegovu izgradnju – rekao je tom prigodom župan.

Pročitajte još

ONEČIŠĆENJE MORA NA KORČULI Kupanje privremeno zabranjeno na dvije plaže

Dulist

IZ POLICIJE UPOZORAVAJU Sve je više kaznenih djela računalne prijevare, ne nasjedajte! Prijavite!

Ivana Mijić Vulinović

Zagađeno je more na plaži Tehnička radiona Ploče!

Dulist