Politika

FRANKOVIĆ ‘Vratit ćemo život u Grad obnovom zapuštenih prostora’

Želimo vratiti život u Grad. Želimo vratiti mlade, obitelji, a to ćemo moći postići u ovakvim nekretninama, bez obzira nalazile se one u vlasništvu Grada Dubrovnika ili Crkve ili bilo čijem drugom – izjavio je u četvrtak u podne kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković u stanu u Restićevoj ulici, jednom od brojnih napuštenih, neiskorištenih i derutnih prostora u povijesnoj jezgri.

-Ovakvi prostori moraju biti briga Grada Dubrovnika. Umjesto da ovdje čujemo smijeh djece, smjestimo naše liječnike, riješimo stambeno pitanje mladih obitelji, imamo potpuno ruševan prostor samo sto metara od Straduna – dodao je Franković, izvukavši iz nereda stari novinski oglas HNS-a iz 1992. godine.

-Uokvirit ću ovo kao trajnu uspomenu nebrige prema društvenim prostorijama – istaknuo je Franković te dodao kako je ovaj stan u 450 godina staroj palači Skočibuha na Pustijerni tek jedan od njih gotovo 150 koji su upisani kao društveno ili direktno vlasništvo Grada, a Grad Dubrovnik nije riješio njihov zakonski status. Prema ideji Mata Frankovića, stambeni bi prostori trebali biti obnavljani sredstvima iz EU fondova.

Inače, Franković je predstavnike medija proveo i kroz stan na prvom katu iste palače, u kojem se živi i koji je u odličnom stanju zahvaljujući dobroj brizi vlasnika.
-Ovako bi to trebalo biti – dodao je voditelj HDZ-ovog izbornog stožera Marko Potrebica.

Pročitajte još

SUSRELI SE U DUBROVNIKU Poznate teme razgovora Plenkovića i Izetbegovića

Dulist

CRO DEMOSKOP HDZ i dalje prvi izbor građana, najpopularniji Milanović

Dulist

‘PRVO ŠTALICA PA ONDA KRAVICA’ Grad za Arenu Dubrovnik traži financijski moćnog ulagača

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija