Kultura

FOTO U Lazaretima predstavljena knjiga ‘Pjesme’ Cvijeta B. Joba

Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je knjigu „Pjesme“ Cvijeta B. Joba, u kojoj su sabrane i prikupljene skoro pa sve njegove pronađene i sačuvane pjesme, veliki broj njegovih crteža, te dopisa, prepiski, raznih inicijativa vezanih za događanja u Dubrovniku, fotografija i raznih dokumenata iz života ovog našeg znanog i omiljenog sugrađanina.

Knjigu je u potpunosti priredio, uredio i pogovor o gosparu Cvijetu B. Jobu napisao akademik Luko Paljetak, te se konačno i nudi odgovor na pitanje ‘Tko je bio Cvijeto Job?’

-Čitajući njegove pjesme, oni koji ga za života nisu mogli upoznati, će si moći predočiti vizuru jednog izuzetnog ljudskog bića koje je bio Job – poručio je Paljetak.

-Naša mala udruga je objavila ovu jako lijepu knjigu, a uspjeli smo ostvariti suradnju sa gosparom Paljetkom koji je dvije godine pripremao materijale kako bi ona nastala. Ona je jedno lijepo sjećanje na jednog značajnog sugrađanina, Cvijeta Joba- rekao je Boris Njavro.

Kako je izgledalo predstavljanje knjige pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

Dio bogate baštine iz Pomorskog muzeja predstavlja se na izložbi u Austriji

Dulist

Dubrovački simfoničari tiskali partituru koncerta ‘Bucolique’ Ludomira Rogowskog

Dulist

PRVO OVOGODIŠNJE IZDANJE DU PISACA ‘Dnevnik tijela’, nova zbirka pjesama Stanka Krnjića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija