Kultura

FOTO Premijerno prikazana ‘Magda Mozarka’

FOTO Premijerno prikazana 'Magda Mozarka'

Premijerna projekcija kratkometražnog igranog filma ‘Magda Mozarka’ bosansko-francuske redateljice i producentice Bojane Momirović te dubrovačkog producenta Mara Kockovića održana je u četvrtak navečer u ljetnom kinu Jadran u sklopu 67. Dubrovačkih ljetnih igara.

Film je nastao u hrvatsko-francuskoj produkciji kuća Bakom Productions (HR) i dmp Productions (FR), a filmska ekipa sastoji se od profesionalaca iz pet zemalja regije i EU uz sudjelovanje dubrovačkih glumaca i stanovnika otoka Šipana.

Glavnu ulogu (Magda) igra 19-godišnja operna pjevačica Sara Žuvela iz Blata na Korčuli, a njezinu bolesnu majku glumica Martina Biljan iz Zeline. Direktor fotografije je Kamil Olejnik, tonski snimatelj Ivica Slivarić, kostimograf Duška Nešić Dražić, šminker Ana Lazovski, a supervizor postprodukcije Celine Major.

Radnja filma ‘Magda Mozarka’ odvija se na otoku Šipanu 1930. godine. Magda se sprema za povratak svog zaručnika Romana iz Amerike. Svaki dan odlazi u lučicu gdje pjeva moru, iščekujući njegov povratak. Suseljani je sve više zadirkuju, no ona čeka.

Film se najvećim dijelom snimao u Luci Šipanskoj, a postprodukcija se odradila na francuskoj Gvadalupi.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist