Koronavirus u Hrvatskoj

Županija s 93 nova slučaja zaraze koronavirusom, 23 osobe su iz Dubrovnika

Županija s 93 nova slučaja zaraze koronavirusom, 23 osobe su iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 93 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o 49 osoba muškog spola i 44 osobe ženskog spola i to: 23 iz Dubrovnika, po 14 iz Konavala i Metkovića, 11 iz Župe dubrovačke, 10 iz Korčule, osam iz Blata, pet iz Smokvice, po tri iz Orebića i Vele Luke te po jedna osoba iz Lumbarde i Slivnog.

Izliječeno je 66 osoba: 28 iz Dubrovnika, 12 iz Korčule, sedam iz Metkovića, pet iz Ploča, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Konavala, po dvije osobe iz Blata i Vele Luke te po jedna osoba s Lastova, iz Lumbarde i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 484 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 176.163 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 37 osoba pozitivnih na koronavirus od čega sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb. Pet osoba je na respiratoru, a dvije osobe na kisiku.

U samoizolaciji je 819 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 987 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist