Koronavirus u Hrvatskoj

Županija s 45 novih slučajeva zaraze koronavirusa, oporavile se 82 osobe

Županija s 45 novih slučajeva zaraze koronavirusa, oporavile se 82 osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 22 osoba muškog te 23 osobe ženskog spola: 16 iz Dubrovnika, 12 iz Korčule, sedam iz Vele Luke, tri iz Konavala, dvije iz Lumbarde te jednoj iz Blata, Orebića, Ploča, Stona i Župe dubrovačke.

Izliječene su 82 osobe: 27 iz Dubrovnika, 18 iz Konavala, 11 iz Metkovića, sedam iz Vele Luke, četiri iz Stona, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Blata, Dubrovačkog primorja, Janjine, Kule Norinske i Ploča te jedna iz Lumbarde i Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 171 811 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 51 osoba pozitivna na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji su 762 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 982 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist