Koronavirus u Hrvatskoj

Županija broji 41 novi slučaj, oporavile se 174 osobe

Županija broji 41 novi slučaj, oporavile se 174 osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o 24 osobe muškog spola i 17 osoba ženskog spola: 16 iz Dubrovnika, 8 iz Orebića, po četiri iz Konavala i Vele Luke, 3 iz Korčule, po dvije iz Lumbarde i Župe dubrovačke, te po jedna osoba iz Smokvice i Stona.

Oporavile su se 174 osobe: 69 iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića i Vele Luke, 16 iz Župe dubrovačke, 12 iz Konavala, 11 iz Orebića, 8 iz Ploča, 7 iz Opuzena, 5 iz Stona, 3 iz Korčule te po jedna osoba iz Blata, Dubrovačkog primorja, Slivnog, Smokvice i s Mljeta.

U posljednja 24 sata obrađeno je 227 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 163.724 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus, devet pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 1597 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 975 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist