Koronavirus u Hrvatskoj

Županija broji 112 novih slučajeva, preminula starija Dubrovkinja

Županija broji 112 novih slučajeva, preminula starija Dubrovkinja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 42 osobe iz Dubrovnika, 29 iz Metkovića, 18 iz Župe dubrovačke, pet iz Lastova, četiri iz Konavala i Opuzena, dvije iz Blata, Orebića i Ploča te jednoj iz Korčule, Trpnja, Vele Luke i s Mljeta.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1926.). Oporavilo se 95 osoba: 25 iz Metkovića, 23 iz Dubrovnika, deset iz Vele Luke, sedam iz Opuzena i Župe dubrovačke, šest iz Konavala, četiri iz Korčule, dvije iz Dubrovačkog primorja i Orebića te jedna iz Blata, Kule Norinske, Ploča, Pojezerja, Slivnog, Smokvice, Stona, Trpnja i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 275 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 228 981 uzorak. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedan pacijent zahtijeva intenzivnu skrb. U samoizolaciji je 257 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1011 slučajeva kršenja te mjere.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist