Aktualno

Vlahušić oštro napao hotelijere

Nismo zadovoljni što hoteli, koji ostvaruju sjajne rezultate, ne doprinose programima i sadržajima destinacije. Što sad radi Valamar!? Gdje su programi JLH-a? Za mene je njihova uloga u društvenom životu grada minorna – prozvao je Andro Vlahušić hotelijere.

 
Oštru kritiku dijelu hotelskih uprava gradonačelnik je uputio na jutrošnjem predstavljanju sjajnih turističkih rezultata u prvih pet mjeseci 2012. godine. Direktorica TZ Grada Dubrovnika Nikolina Vicelić istaknula je kako je od siječnja do kraja svibnja ostvareno 157.214 dolazaka i 493.167 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. godine povećanje od čak 12 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima.
 
– U teškoj gospodarskoj situaciji, glavna gospodarska djelatnost Dubrovnika i Hrvatske – turizam u našem gradu bilježi porast od 17 posto. I to u odnosu na 2011. godinu koja je bila najbolja turistička sezona u povijesti dubrovačkog turizma i ukupno donijela 2 milijuna i 350 tisuća noćenja. Ako nastavimo ovako, mogli bi do kraja 2012. imati oko 170 tisuća noćenja više i doći do 2,5 milijuna noćenja – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pritom naglašava kako je popunjenost hotelskih kapaciteta iznosila 75 posto u svibnju te se pita „ima li iti jedan grad na Mediteranu s takvim rezultatima?“
– Veseli nas što i privatni smještaj bilježi porast preko 30 posto, a svi ovi podaci upućuju da je turizam gospodarska djelatnost koja ima dobru perspektivu. Sad je na nama da odredimo nove cijene na tržištu jer Dubrovniku je samo nebo granica! – zaključio je Vlahušić.
 
– Nisam zadovoljan što hoteli, koji ostvaruju ovako sjajne rezultate, ne doprinose programima i sadržajima destinacije. Sjećamo se programa koje je prije organizirao Babin Kuk ili brojnih programa Jadranskih luksuznih hotela koje su priređivali Goran Štrok i Nikolina Vicelić. A što sad radi Valamar!? Gdje su programi JLH-a? Za mene je njihova uloga u društvenom životu grada minorna, a pogledajte koje rezultate ostvaruju, kakvu popunjenost i po kojim cijenama. Ono što rade Hrvatska gospodarska komora i dio hotelijera – treba zabraniti.  Šire pesimizam i zazivaju socijalističko upravljanje kada govore „Hoteli sami sebe moraju isplaćivati“!? To je kao da kupim stan od 100 kvadrata na Pločama za milijun eura, iznajmljujem ga i ne mogu vraćati sve kreditne obveze iz prihoda iznajmljivanja pa tražim da me Grad i država oslobode komunalnih doprinosa, plaćanja vode… A gdje je u toj računici vrijednost nekretnine!? To što radi i traži dio dubrovačkih hotelijera, protiv je svakoj logici – ističe Vlahušić.

Na kraju je oštro zaključio „tko u Dubrovniku pravi minus u hotelijerstvu, uz ovakve turističke rezultate, neka se ne bavi tim poslom ili neka pretvori hotele u društveno vlasništvo!“
 
 
 

Pročitajte još

Nadbiskupu Želimiru Puljiću pozlilo u Udbini na misi za žrtve Križnog puta

Dulist

[FOTO] Đir Stradunom pod ombrelama

Dulist

[VIDEO] POVORKA SLOBODE NA STRADUNU ‘Podjele u posljednjih godinu dana su iluzija’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija