Aktualno

Vlahušić oštro napao hotelijere

Nismo zadovoljni što hoteli, koji ostvaruju sjajne rezultate, ne doprinose programima i sadržajima destinacije. Što sad radi Valamar!? Gdje su programi JLH-a? Za mene je njihova uloga u društvenom životu grada minorna – prozvao je Andro Vlahušić hotelijere.

 
Oštru kritiku dijelu hotelskih uprava gradonačelnik je uputio na jutrošnjem predstavljanju sjajnih turističkih rezultata u prvih pet mjeseci 2012. godine. Direktorica TZ Grada Dubrovnika Nikolina Vicelić istaknula je kako je od siječnja do kraja svibnja ostvareno 157.214 dolazaka i 493.167 noćenja, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. godine povećanje od čak 12 posto u dolascima i 17 posto u noćenjima.
 
– U teškoj gospodarskoj situaciji, glavna gospodarska djelatnost Dubrovnika i Hrvatske – turizam u našem gradu bilježi porast od 17 posto. I to u odnosu na 2011. godinu koja je bila najbolja turistička sezona u povijesti dubrovačkog turizma i ukupno donijela 2 milijuna i 350 tisuća noćenja. Ako nastavimo ovako, mogli bi do kraja 2012. imati oko 170 tisuća noćenja više i doći do 2,5 milijuna noćenja – istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić.

Pritom naglašava kako je popunjenost hotelskih kapaciteta iznosila 75 posto u svibnju te se pita „ima li iti jedan grad na Mediteranu s takvim rezultatima?“
– Veseli nas što i privatni smještaj bilježi porast preko 30 posto, a svi ovi podaci upućuju da je turizam gospodarska djelatnost koja ima dobru perspektivu. Sad je na nama da odredimo nove cijene na tržištu jer Dubrovniku je samo nebo granica! – zaključio je Vlahušić.
 
– Nisam zadovoljan što hoteli, koji ostvaruju ovako sjajne rezultate, ne doprinose programima i sadržajima destinacije. Sjećamo se programa koje je prije organizirao Babin Kuk ili brojnih programa Jadranskih luksuznih hotela koje su priređivali Goran Štrok i Nikolina Vicelić. A što sad radi Valamar!? Gdje su programi JLH-a? Za mene je njihova uloga u društvenom životu grada minorna, a pogledajte koje rezultate ostvaruju, kakvu popunjenost i po kojim cijenama. Ono što rade Hrvatska gospodarska komora i dio hotelijera – treba zabraniti.  Šire pesimizam i zazivaju socijalističko upravljanje kada govore „Hoteli sami sebe moraju isplaćivati“!? To je kao da kupim stan od 100 kvadrata na Pločama za milijun eura, iznajmljujem ga i ne mogu vraćati sve kreditne obveze iz prihoda iznajmljivanja pa tražim da me Grad i država oslobode komunalnih doprinosa, plaćanja vode… A gdje je u toj računici vrijednost nekretnine!? To što radi i traži dio dubrovačkih hotelijera, protiv je svakoj logici – ističe Vlahušić.

Na kraju je oštro zaključio „tko u Dubrovniku pravi minus u hotelijerstvu, uz ovakve turističke rezultate, neka se ne bavi tim poslom ili neka pretvori hotele u društveno vlasništvo!“
 
 
 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija