Zanimljivosti

Diplome prvoj generaciji DIU

Diplome prvoj generaciji DIU

Humanitarni koncert „Dva hrvatska basa svjetskog glasa“ donio je sinoć u Kneževom dvoru nastup poznatih opernih pjevača, bas-baritona Giorgia Suriana i Borisa Martinovića uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića.

Dio je to dvodnevnog programa „Dies Academicus“ Međunarodno sveučilišta Dubrovnik International University. Program je započeo svečanom misom u Katedrali za DIU profesore, studente i roditelje koju je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon čega su svi preselili u Dvor kako bi prisustvovali sjajnom humanitarnom koncertu dva operna pjevača, koji su svojim izvedbama poznatih arija oduševili sve okupljene. Prihod od prodanih karata namijenjen je opremanju Odjela neonatologije Opće bolnice Dubrovnik.

Jutros je program nastavljen u Kazalištu Marina Držića gdje je upriličena svečana promocija prve generacije studenata DIU Međunarodnog sveučilišta. Po prvi put, ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji, studenti su dobili diplome sveučilišnih preddiplomskih studija Međunarodni odnosi i diplomacija i Međunarodno poslovanje i ekonomija i sveučilišnog diplomskog studija Međunarodni odnosi i diplomacija koji se izvodi u suradnji sa Sveučilištem u Zadru.

– Iznimno se ponosimo našim prvim generacijama studenata i činjenicom da smo jedino Sveučilište koje dodjeljuje diplome iz ovih područja. Uvjerena sam da će svatko od njih ostvariti uspješnu karijeru i opravdati naš trud i zalaganje da od njih stvorimo stručnjake koji će u najboljem svjetlu predstavljati ne samo DIU, već i grad Dubrovnik i Hrvatsku – kazala je rektorica DIU Međunarodnog sveučilišta, prof.dr.sc. Janice McCormick.

U sklopu svečanosti dodijeljen je i prvi počasni doktorat gospodinu Robertu H. Benmoscheu, predsjedniku i izvršnom direktoru American International Group.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist