Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 96 novih slučajeva, od toga 41 iz Dubrovnika

U županiji 96 novih slučajeva, od toga 41 iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 40 osoba muškog spola i 56 osoba ženskog spola: 41 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, 13 iz Korčule i Župe dubrovačke, osam iz Blata, četiri iz Vele Luke te jednoj sa Lastova, iz Orebića i Smokvice.

Oporavila se 51 osoba: 20 iz Dubrovnika, devet iz Korčule, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Blata i Slivnog, dvije iz Konavala, Metkovića i Orebića te jedna iz Lumbarde, Ploča, Smokvice, Stona i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađen je 331 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 178 104 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 39 osoba pozitivnih na koronavirus od čega šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb. Četiri osobe su na respiratoru, a dvije na kisiku.

U samoizolaciji je 905 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 987 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist