Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 67 novooboljelih, preminuo muškarac iz Konavala

U županiji 67 novooboljelih, preminuo muškarac iz Konavala

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 31 osobi muškog spola i 36 osoba ženskog spola: 23 iz Dubrovnika, 11 iz Metkovića, deset iz Ploča, devet iz Župe dubrovačke, četiri iz Korčule, tri iz Konavala, dvije iz Dubrovačkog primorja i Slivnog te jednoj iz Kule Norinske, Lumbarde i Stona.

Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1943. g.).

Izliječene su 103 osobe: 36 iz Dubrovnika, 21 iz Konavala, sedam iz Metkovića, šest iz Lumbarde, Vele Luke i Župe dubrovačke, tri iz Korčule, Opuzena i Ploča, dvije iz Blata, Slivnog, Stona i s Lastova te jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića, Smokvice i Zažablja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 669 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 172 581 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 49 osoba pozitivnih na koronavirus, osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 589 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 982 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist