Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 64 nova slučaja, oporavilo se 75 osoba

U županiji 64 nova slučaja, oporavilo se 75 osoba

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 64 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o 28 osoba muškog te 36 osoba ženskog spola: 22 iz Dubrovnika, 12 iz Korčule, devet iz Konavala, šest iz Ploča i Župe dubrovačke, četiri iz Metkovića, dvije iz Dubrovačkog primorja te jednoj iz Opuzena, Pojezerja i Stona. Oporavilo se 75 osoba: 25 iz Dubrovnika, 21 iz Konavala, pet iz Vele Luke, četiri iz Metkovića, Orebića i Župe dubrovačke, tri iz Ploča i Stona, dvije iz Korčule te jedna iz Dubrovačkog primorja, Lumbarde, Slivnog i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađen je 451 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 171 563 uzorka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 46 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji su 803 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 982 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist