Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 54 nova slučaja, preminula starija žena iz Dubrovnika

U županiji 54 nova slučaja, preminula starija žena iz Dubrovnika

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 54 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 28 osoba iz Dubrovnika, 11 iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, četiri iz Vele Luke, tri iz Orebića, dvije iz Blata te jedna iz Metkovića.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1928.). Oporavilo se 66 osoba: 40 iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, pet iz Konavala, tri iz Blata i Župe dubrovačke te jedna iz Korčule, Kule Norinske, Opuzena, Orebića i Stona. U posljednja 24 sata obrađeno je 216 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 235 402 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 13 osoba pozitivnih na koronavirus, dva pacijenta su na intenzivnoj skrbi i nalaze se na respiratoru. U samoizolaciji je 330 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1014 slučajeva kršenja te mjere.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist