Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 53 novooboljela na 337 testiranih

U županiji 53 novooboljela na 337 testiranih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o 22 osobe muškog i 31 osobi ženskog spola: 30 iz Dubrovnika, devet iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, dvije iz Slivnog te jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Metkovića, Smokvice i Stona.

Oporavilo se 66 osoba: 28 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, pet iz Blata, četiri iz Lumbarde, tri iz Dubrovačkog primorja i Korčule, dvije iz Metkovića i Stona te jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 337 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 187 007 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus od čega sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest osoba je na respiratoru, a jedna na kisiku.

U samoizolaciji je 1761 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 993 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist