Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 48 novih slučajeva, preminule tri osobe

U županiji 48 novih slučajeva, preminule tri osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, osam iz Konavala, pet iz Trpnja, tri iz Župe dubrovačke, dvije iz Blata, Korčule, Orebića i Vele Luke te jednoj iz Janjine, Lumbarde i Stona.

Preminule su tri osobe: jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1928.g.), jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1926.g.) i jedna ženska osoba iz Opuzena (rođ. 1943.g.).

Oporavila se 81 osoba: 25 iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, sedam iz Konavala i s Mljeta, šest iz Župe dubrovačke, četiri iz Janjine, tri iz Korčule i Orebića, dvije iz Opuzena, Ploča, Pojezerja i Slivnog te jedna iz Kule Norinske.

U posljednja 24 sata obrađeno je 165 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 228 357 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 15 osoba pozitivnih na koronavirus, dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb od čega je jedan na respiratoru.

U samoizolaciji je 278 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1011 slučajeva kršenja te mjere.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist