Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 448 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U županiji 448 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 448 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 173 osobe iz Dubrovnika, 74 iz Metkovića, 36 iz Župe dubrovačke, 30 iz Orebića, 28 iz Ploča, 25 iz Konavala, 16 iz Blata i Vele Luke, deset iz Korčule, devet s Lastova, šest iz Opuzena, četiri iz Dubrovačkog primorja, Stona i Zažablja, tri iz Lumbarde, Trpnja i s Mljeta, dvije iz Slivnog te jednoj iz Janjine i Pojezerja. Preminula je muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1967.).

Izliječeno je 349 osoba: 142 iz Dubrovnika, 37 iz Metkovića, 34 iz Župe Dubrovačke, 25 iz Ploča, 22 iz Konavala, 17 iz Vela Luke, 15 iz Korčule, 14 s Mljeta, osam s Mljeta i iz Opuzena, sedam iz Orebića, pet iz Stona, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Pojezerja, dvije iz Lumbarde i Zažablja te jedna iz Kule Norinske, Slivnog, Trpnja i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 913 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 210 541 uzorak.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 57 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest je na respiratoru, a jedan pacijent je na kisiku.

U samoizolaciji je 2546 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist