Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 386 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule dvije osobe

U županiji 386 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule dvije osobe

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 386 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 174 osobe iz Dubrovnika, 68 iz Metkovića, 45 iz Župe dubrovačke, 25 iz Ploča, 21 iz Konavala, 18 iz Opuzena, 12 iz Korčule, pet iz Stona, četiri iz Dubrovačkog primorja i Kule Norinske, tri iz Smokvice, dvije iz Orebića i Slivnog te jednoj iz Lumbarde, Trpnja i Zažablja.

Preminule su dvije osobe iz Dubrovnika: jedna muška osoba (rođ. 1939.) i jedna ženska osoba (rođ. 1952.).

Izliječeno je 338 osoba: 148 iz Dubrovnika, 53 iz Metkovića, 27 iz Konavala, 24 iz Župe Dubrovačke, 23 iz Ploča, 13 iz Korčule, devet iz Vele Luke, šest iz Stona, pet iz Dubrovačkog primorja i Opuzena, četiri iz Kule Norinske, Slivnog i Zažablja te s Mljeta, tri iz Blata i Orebića, dvije iz Smokvice te jedna iz Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 825 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 211 366 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 55 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet je na respiratoru, a dva pacijenta su na kisiku.

U samoizolaciji je 2467 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist