Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 223 nova slučaja, preminuo muškarac iz Ploča

U županiji 223 nova slučaja, preminuo muškarac iz Ploča

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 103 osobe muškog spola i 120 osoba ženskog spola: 111 iz Dubrovnika, 26 iz Konavala, 23 iz Metkovića, 19 iz Župe dubrovačke, 14 iz Opuzena, 9 iz Ploča, 8 iz Stona, po tri osobe iz Korčule i Kule Norinske, po dvije iz Vele Luke i Slivnog te po jedna osoba s Lastova, Mljeta i iz Smokvice.

Preminula je jedna muška osoba iz Ploča (rođ. 1945.)

Oporavile su se 103 osobe: 40 iz Dubrovnika, po 12 osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, 10 iz Konavala, 7 iz Vele Luke, po pet iz Ploča i Stona, 3 iz Slivnog, po dvije iz Dubrovačkog Primorja, Opuzena i Orebića te po jedna osoba iz Blata, Lumbarde i s Lastova.

U posljednja 24 sata obrađeno je 645 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 159.830 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 58 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb, a pet ih je na respiratoru.

U samoizolaciji je 1988 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 970 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist