Koronavirus u Hrvatskoj

U županiji 113 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula Dubrovkinja

U županiji 113 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminula Dubrovkinja

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 113 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako javlja županijski Stožer civilne zaštite, radi se o 44 osobe muškog spola i 69 osoba ženskog spola: 37 iz Dubrovnika, 30 iz Konavala, 17 iz Metkovića, 7 iz Župe dubrovačke, 6 iz Stona, 4 iz Ploča, po dvije s Lastova, iz Lumbarde, Opuzena i Slivnog te po jedna osoba iz Dubrovačkog Primorja, Kule Norinske, Orebića i Pojezerja. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1934.).

Izliječeno je 125 osoba: 57 iz Dubrovnika, 19 iz Metkovića, 13 iz Ploča, 10 iz Župe dubrovačke, 6 iz Orebića, 5 iz Vele Luke, 4 iz Smokvice, 3 iz Stona, 2 iz Opuzena te po jedna osoba iz Blata, Janjine, Konavala, Korčule, s Lastova i iz Slivnog.

U posljednja 24 sata obrađeno je 558 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 164.282 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 61 osoba pozitivna na koronavirus, devet pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 1196 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 977 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist