Crna kronika

GODINAMA ŽIVE U STRAHU Nakon prometne u Trstenome mještani upozoravaju

WhatsApp Image 2024 08 04 at 18.48.41

O prometnoj nesreći u centru sela Trsteno, poznatom po najstarijoj platani u Europi i znamenitom Arboretumu, tekst i fotografije je poslala čitateljica koja tamo živi. Tekst prenosimo u cijelosti.

– Živim malo iznad magistrale u centru sela Trstenog s pogledom na 600godišnju botaničku legendu. Jučer oko 18 sati čula sam zastrašujuć prasak i lom stakla. Ispod platane zastrašujuć prizor. Osobni automobil zabijen u betonski zidić oko platane gdje često sjede mještani i turisti, začudo ne u ovom strašnom trenutku, , skršena tabla o platani i javna svjetiljka.

Hitna pomoć je odvela majku i malodobnu djevojčicu čije zdravstveno stanje je nepoznato. Vozač možda nije ni bio svjestan da se nalazi u naselju koje se pojavljuje iza oštrog zavoja.

Ne čudi me da se ovo dogodilo jer godinama živimo u konstantnom strahu pošto automobili iz pravca Dubrovnika prema Splitu naletavaju velikom brzinom, a Trsteno je jedino mjesto na Jadranskoj magistrali koje NEMA ZEBRU tj bilo kakav pješački prijelaz. Jedini način prelaska magistrale je PRETRČAVANJE što je možda i uzrokovalo ovu nesreću pošto se ne zna uzrok zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Uz to, prometne oznake na ulazu u selo su zbunjujuće i nedostatne. Zadnja oznaka za ograničenje brzine je 80, postoji vidljiv znak za divlje svinje, te sasvim neuočljiv znak zakriven raslinjem za školu.

Mještani godinama traže zebru, postavljanje kamere, semafora, ograničenja brzine ili bilo čega što će smanjiti svakodnevnu ugrozu i stres. Međutim, NIŠTA SE NE DOGAĐA!

Možda je ovo zadnje upozorenje pred veću tragediju! – upozorava čitateljica.

Pročitajte još

U BRIJESTI Utvrđen uzrok prometne nesreće u kojoj je poginuo 32-godišnji Slovenac

Dulist

TEŠKA PROMETNA NESREĆA NA ČVORU BRIJESTA Poginuo 32-godišnji Slovenac

Dulist

Sjećanje na tragičan 3. kolovoza: Dan kad su u Velikom Zatonu poginuli troje mladih Dubrovčana

Dulist