Zanimljivosti

Trebate policiju, birajte 192

Pozivom na broj 92 od ove srijede, 2. listopada više nećete moći dobiti hitnu službu policije, već za to morate birati broj 192.

Kako ističu iz MUP-a, u travnju 2010. održan je sastanak predstavnika Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskih telekomunikacija radi aktivacije kratkog koda 192 za hitnu službu policije.

Dogovoreno je kako će implementacija broja 192 biti izvršena najkasnije do 1. srpnja 2010. te će se dotadašnji broj 92 koristiti paralelno sa brojem 192 do 31. listopada 2011. No, s obzirom da je danas, 1. studenog blagdan Svih svetih, na zamolbu HT-a, 92 je još danas u upotrebi.  

Građanima, koji će i dalje zvati stari broj 92, javit će se govorna pošta putem koje će dobiti informaciju da se ovaj broj više ne koristi i da za kontaktiranje hitne službe policije moraju nazvati 192. Govorna poruka bit će aktivna do 31. prosinca 2012.

Pročitajte još

Forbesova novinarka priprema članak o Dubrovniku

Dulist

NA PONOS DUBROVAČKE POLICIJE Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim policijskim službenicima u Hrvatskoj

Dulist

Na Sveučilištu u Dubrovniku radionica o novim tehnologijama za uključenost osoba s invaliditetom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija