Zanimljivosti

Sanel treba našu pomoć

Sanel je sa svojom obitelji, kao i svako ljeto, došao iz Bosne kod none u Zaton da zaradi novac za daljnje školovanje.

Sanel je ratno dijete, rođen je 1991. godine, i već je kao beba doživio užasno ratno iskustvo, detonacija granate ga je skupa s majkom pred kućom bacila o zid. Zajedno s Damirom Đurićem i još sedam mladih iz Zatona, krenuli su na oproštajnu ljetnu zabavu koja se nažalost pretvorila u tragediju.

Skupa sa Sanelom u istom autu je bilo još dvoje njegovih rođaka koji su također teže ozlijeđeni, te ih očekuju dodatni operacijski zahvati.
Sanel je nakon nesreće, zajedno s Damirom Đurićem helikopterom prevezen u splitsku bolnicu, gdje je u komi proveo 9 dana, a čudo prirode i njegova mladost su ga vratili u život.  Zbog materijalnih nemogućnosti njegove obitelji, iako u teškom stanju, otpušten je iz splitske bolnice i prebačen na kućnu njegu u Zaton.
 
Za vrijeme boravka kod kuće, Sanelu je pozlilo jer mu je stalno curio likvor iz oštećene lubanje, te je prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik, s dijagnozom HITNE operacije glave. Sanel je od udarca u nesreći potpuno izgubio vid na jedno oko, a dijagnosticirana mu je i 65 postotna gluhoća.
 
Predstoji mu teška i delikatna operacija na mozgu, te još dodatni zahvati, jer su Sanelu oštećeni i vilica i nos, a nakon toga i dugotrajna i mukotrpna rehabilitacija. Njegova obitelj je već potrošila svu ljetnu zaradu na dosadašnje Sanelovo liječenje.

Kakva budućnost očekuje Sanela? Pokušajte se zamisliti u ulozi njegove majke koja svakodnevno bdije nad uzglavljem svoga sina, potpuno bespomoćna, polažući sve svoje nade u pomoć ljudi dobroga srca – napisali su Sanelovi sumještani iz Zatona.

OTP BANKA
Nositelj računa: Julijana Salihović (za Sanela)
Žiro račun broj: 2407000-1024070003
Poziv na broj: 3205604435
Model: 00

Pročitajte još

MALIŠANI KATIĆANA Mali konavoski tkalci pomažu u kupnji Bukovčeve slike

Dulist

DANAS MU JE ROĐENDAN Znate li tko je političar s bujnim kovrčama na slici?

Dulist

Studenti Sveučilišta Libertas iz Dubrovnika na terenskoj nastavi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija