Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽER ‘Ako se pokaže potreba, osnovat ćemo psihološku pomoć za osobe u samoizolaciji’

Sve osobe koje su u samoizolaciji na području naše županije u stalnom su kontaktu s epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo. Nisu izrazili želju za bilo kakvom psihološkom pomoći – odgovorili su nam iz županijskog kriznog stožera na upit je li u našoj županiji oformljen tim stručnjaka koji bi bili 24 sata na usluzi onima koji su u samoizolaciji zbog sumnje na koronavirus.

Za sada je u Hrvatskoj sustav socijalne skrbi osigurao iz Obiteljskog centra stručnjake za psihosocijalno savjetovanje i podršku osobama koje se nalaze u samoizolaciji.

-Stručnjaci koji pružaju psihosocijalnu podršku bit će dostupni svakim radnim danom i za vrijeme vikenda od 8 do 20 sati na telefonskim linijama. Epidemiolozi koji su u kontaktu s osobama u samoizolaciji dostavit će im kontakt telefone osoba koje pružaju usluge psihosocijalnog savjetovanja u kriznim situacijama. U slučaju procjene stručnjaka za psihosocijalno savjetovanje o potrebi intervencije specijaliste psihijatra osigurat će im se kontakt osoba iz Centra za krizna stanja – odgovorili su DuListu iz Stožera civilne zaštite.

Inače, ukoliko se pokaže potreba za osnivanjem telefona za stručnu psihološku pomoć i na našem području, organizaciju bi preuzeo, ističu iz županijskog stožera, Zavod za javno zdravstvo DNŽ koji ima Odjel za mentalno zdravlje.

Pročitajte još

OD PONEDJELJKA Obiteljski liječnici počinju s testiranjima, ostalo je još dosta nepoznanica

Dulist

U županiji imamo 279 novih slučajeva, preminuli starija Dubrovkinja i Metkovac

Dulist

U Hrvatskoj 5.732 novozaraženih koronavirusom, preminulo je 45 osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija