Koronavirus u Hrvatskoj

STANJE U HRVATSKOJ Na COVID-19 pozitivno 294 učenika i 33 prosvjetna djelatnika

STANJE U HRVATSKOJ Na COVID-19 pozitivno 294 učenika i 33 prosvjetna djelatnika

U Hrvatskoj su trenutno 294 učenika i 33 prosvjetna djelatnika pozitivna na COVID-19, a izvan škole su ukupno 4.384 učenika te 143 prosvjetna djelatnika, otkrio je medijima ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.
Rekao je, donosi Index, kako je situacija zasad dobra te da škole nisu postale izvor žarišta.
-Još uvijek najveći broj škola radi po modelu A, gdje se nastava odvija licem u lice, i to je 83,52 posto škola u Hrvatskoj, odnosno 1135 škola. Po modelu B, mješovitom modelu, radi 89 škola, odnosno 6,55 posto, a po kombinaciji modela A i B radi 2,5 posto. Sad se pojavljuje i kombinacija modela A i C, a C je ona gdje imamo zatvorene škole i kompletna nastava odvija se online. Po ovom kombiniranom modelu radi trenutno 19 škola (1,4 posto). Ova kombinacija A i C modela pojavljuje se u nekim gradovima u kojima imamo lošu epidemiološku situaciju, neka žarišta koja su se primijenila. Tamo se model A primjenjuje od 1. do 4. razreda, a razredna nastava od 5. do 8. ide online – rekao je Fuchs.
Naveo je i koliko je trenutno djelatnika i učenika u samoizolaciji te koliko ih je pozitivno na koronavirus.
-Najmanje pozitivne djece je u vrtićkoj populaciji, a srednja škola je prijemljivija za ovu zaraznu infekciju, oni su vjerojatno i zbog druženja iznad škole više izloženi – rekao je dalje ministar dodavši kako bi bilo dobro da svi nose maske. Zaraza je po njegovim riječima većinom došla izvana u škole te da nema lokalne transmisije. Stoga će se nastava i dalje održavati kao i do sada.
-I dalje ćemo nastaviti na ovaj način. Djeca su u školama, a škole nisu postale izvori zaraze. Ako situacija bude i dalje ovakva, mislim da je ovaj individualni pristup od škole do škole dobar – rekao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist