Koronavirus u Hrvatskoj

Na ‘Covid karti’ Europe zeleni se samo Istra, Francuska uvodi policijski sat

Na 'Covid karti' Europe zeleni se samo Istra, Francuska uvodi policijski sat

Ministarstvo vanjskih poslova Belgije objavilo je ažuriranu kartu zemlja ovisno o epidemiološkoj slici kako bi njihovi državljani dobili pravodobne informacije u slučaju putovanja. Ono što odmah upada u oči jest kako se u Europi zeleni tek jedan regija i to Istra. Ostale zemlje su u crvenoj, narančastoj ili svijetlo narančastoj zoni. Putovanja u crvene zone se ne preporučuju te su testiranje i karantena obvezni po povratku u Belgiju, dok su putovanja u narančastu zonu moguća, ali uz obvezan negativan nalaz i/ili karantenu.
Putovanje u Istru, navodi se, moguće je bez ograničenja, a belgijski se državljani u državu iz Istre mogu vratiti bez obveze testiranja na COVID-19 i karantenu.
Situacija s epidemijom se pogoršava diljem Europe. Francuska vlada danas je proglasila izvanredno stanje javnog zdravstva i uvela policijski sat u Parizu i većim gradovima od 21 do 6 sati ujutro, piše Dnevno.hr.
Policijski sat će stupiti na snagu od subote i trajat će svaki dan od 21 do 6 sati ujutro, a ostat će na snazi mjesec dana.

Foto: Screenshot diplomatie.belgium.be

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist