Koronavirus u Hrvatskoj

ALEMKA MARKOTIĆ Na prekretnici smo. Ili ćemo pasti ili pokazati da se znamo štititi

ALEMKA MARKOTIĆ Na prekretnici smo. Ili ćemo pasti ili pokazati da se znamo štititi

Na prekretnici smo, sad je pitanje hoćemo li sve upropastiti. U ovoj trećoj fazi ćemo ili pasti ili pokazati da se znamo štititi – poručila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘dr. Fran Mihaljević nakon sastanka Znanstvenog savjeta s premijerom Andrejem Plenkovićem.
-Želimo sačuvati rizičnu populaciju. Mladi nisu sami u svijetu nego se kreću i među ostalim ljudima. Bitno je to osvijestiti. Mi smo izvrsno odigrali sve ovo dosad. Sad smo na prekretnici, sad je pitanje hoćemo li sve upropastiti – rekla je te podsjetila kako smo u prvom valu, piše Dnevnik.hr, brojke sveli na nulu što nam je omogućilo dugo toplo ljeto.
-Na vrijeme smo upozoravali da se počnemo odgovorno ponašati. Ove brojke zadnjih sedam, deset dana, su nam zadnje upozorenje, da Hrvati koji mogu sve kad hoće, shvate da se trebamo uozbiljiti. Neko vrijeme treba stati s javnim, privatnim okupljanjima – poručila je dalje.
Osvrnula se i na negodovanja ugostitelja.
-Ono što je dogovoreno, to je potpisano. Svi smo partneri u toj priči, Kao što mi imamo hrabrosti određene mjere predstaviti iako nas tuku sa svih strana, tako i oni koji su bili predstavnici u pregovaranju, moraju imati hrabrosti objasniti onima koje su predstavljali na što su pristali. Tko će dolaziti u kafiće ako svi budu bolesni, ako svi budu umirali? Možemo napraviti da hodamo po granici izdržljivosti. Ako i dalje budemo ignorirali sve ovo skupa, onda ćemo imati ono što su neki imali u prvom valu. I onda će biti loše – rekla je Markotić.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist