AktualnoPodcastUrednički izbor

[SPECIJAL] U podcastu ‘S Barbarom’ Krešimir Macan prognozira izborne rezultate. Jesu li 63 mandata nedostižna HDZ-u?

[SPECIJAL] U podcastu ‘S Barbarom’ Krešimir Macan prognozira izborne rezultate. Jesu li 63 mandata nedostižna HDZ-u?

Kako se u Hrvatskoj gotovo na dnevnoj bazi mijenja situacija, barem što se tiče nadolazećih izbora, DuList je pripremio specijal s Krešimirom Macanom. ‘Ulovili’ smo ga dok je u subotu bio u Gradu na okupljanju bivših Atlasovaca i u novoj epizodi prokomentirali trenutnu kampanju. Službeno ona počinje nakon Velikog petka i predaje izbornih lista.

Macan je dao savjete za oba tima, HDZ-ov I SDP-ov, ali i kritizirao Plenkovićevu kampanju i dao objašnjenje zašto će morati mijenjati izborne poruke, ali i slogan. Macan tvrdi kako nije u skladu s trenutnom situacijom. Za Milanovića, iako nije službeni kandidat, smatra kako će morati smanjiti retoriku i prestati ‘rigati vatru’ jer bi takav pristup mogao dojaditi građanima. Da je kojim slučajem predsjednik dao ostavku njihov slogan ‘Rijeke pravde’ mogle bi biti tsunami, a ovako… Teško će, mišljenja je Macan, sustići zaostatak za HDZ-om.

Izbori su racionalno i emotivna igra – smatra Macan, a iako nije zahvalno prognozirati izborne rezultate u jedno je siguran – ove parlamentarne izbore izlaznost će biti veća, a matematika je jasna. Zašto nije izgledno da će HDZ imati 63 mandata, što će se dogoditi s promjenom izbornih jedninica u Dalmaciji  te kako bi se mogle slagati postizborne koalicije, ali i zašto ga Nino Raspudić proziva u svojim istupima spominjući Hrvatske šume  – pogledajte u specijalnoj epizodi podcasta ‘S Barbarom’.

Cijela epizoda podcasta ‘S Barbarom’ dostupna je na portalu dulist.hr i YouTube kanalu, a kratke isječke svake epizode možete pogledati na našem Instagramu profilu, YouTubeu, Facebooku i TikToku.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo