Koronavirus u Hrvatskoj

Sjednica Gradskog vijeća bit će elektronska, vijećnici će glasati od kuće

gradsko vijece06

Prilikom predstavljanja mjera za socijalno ugrožene građane i gospodarstvenike gradonačelnik Mato Franković pojasnio je i kako će se održati sljedeća sjednica Gradskog vijeća.

-U suradnji s predsjednikom Gradskog vijeća, dogovorio sam da će svi ovi materijali koje smo predstavili u prvom tjednu travnja krenuti prema vijećnicima te će uslijediti elektronska sjednica Gradskog vijeća. Sukladno uputama Ministarstva uprave, Grad ima novi sustav za glasanje te smo već spremni. Vijećnici će iz doma moći reći što misle o kojem aktu, a sjednicu će u gradskoj vijećnici voditi predsjednik Gradskog vijeća. Ja ću svaku pojedinačnu točku obrazlagati s govornice, a onda će se vijećnici od kuće izjašnjavati putem tableta o svakoj točki. Nadam se da će većina prihvatiti ove točke – rekao je Franković.

-Mi bismo bili najsretniji kada bismo svima sve mogli oprostiti i svima sve dati, ali takav model još nitko nije izmislio. Moramo imati i za pomoći i napaltiti manji dio. Napravili smo maksimum u ovome trenutku – zaključio je dubrovački gradonačelnik.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist