Aktualno

SEDAM KATEGORIJA Ovo su zaposlenici Sveučilišta koji su dobili priznanja za izniman rad u 2022. godini!

SEDAM KATEGORIJA Ovo su zaposlenici Sveučilišta koji su dobili priznanja za izniman rad u 2022. godini!

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum dodijelio je priznanja zaposlenicima Sveučilišta u Dubrovniku u 2022. godini. Priznanja u sedam kategorija dodijeljena su na tradicionalnom godišnjem Skupu zaposlenika i prigodnoj svečanosti nakon 190. sjednice Senata Sveučilišta u Dubrovniku, posljednje u ovoj kalendarskoj godini.

Godišnje priznanje za osobito postignuće u nastavi i radu sa studentima dobila je Ana Kešelj, mag. ing. comp., asistentica na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo koja je pored redovnih nastavnih aktivnosti uključena u rad na znanstvenim i stručnim projektima Sveučilišta u Dubrovniku te promociju znanosti, Sveučilišta i Odjela za elektrotehniku i računarstvo. Potiče uključivanje studenata u znanstveni i stručni rad i suradnju sa studentima i s drugim institucijama i državama kroz njihov praktični stručni rad u međunarodnim timovima.

Godišnje priznanje za autorstvo znanstvenih radova objavljenih u časopisima indeksiranim u bazi Web of Science (WoS) koje se dodjeljuje za najveći broj Q1 i Q2 radova, za područje društvenih znanosti dobio je prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Nebojša Stojčić (4 Q1 i 1 Q2), za područje prirodnih znanosti prof. dr. sc. Branko Glamuzina s Odjela za primijenjenu ekologiju (1 Q1 i 1 Q2), za područje tehničkih znanosti doc. dr. sc. Darijo Mišković s Pomorskog odjela (1 Q1 i 2 Q2), za područje biotehničkih znanosti prorektorica za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević (2 Q1), za područje interdisciplinarnih znanosti predstojnica Zavoda za mediteranske kulture izv. prof. dr. sc. Mara Marić (1 Q1) te za područje biomedicine i zdravstva voditeljica studija Sestrinstvo i Kliničko sestrinstvo dr. sc. Sanja Zoranić (1 Q1).
Priznanje za najcitiraniji znanstveni rad u WoS bazi u 2022. godini dobila je izv.prof.dr.sc. Ivana Palunko, voditeljica Laboratorija za autonomne inteligentne sustave (LARIAT) s ukupnim brojem citata 36 znanstvenog rada: Busoniu, L. de Bruin, T., Tolic, D., Kober, J., Palunko, I. (2018). Reinforcement learning. Priznanje za sveukupnu najvišu citiranost u WoS bazi u 2022. godini dobio je prof.dr.sc. Branko Glamuzina s ukupno 170 citata.

Priznanje za voditeljstvo i/ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim kompetitivnim znanstveno-istraživačkim projektima, za najveću ugovorenu vrijednost znanstvenog projekta dobila je izv. prof. dr. sc. Ivana Palunko za projekt SeaClear 2.0 u vrijednosti od 859.713,00 (za razdoblje od 4 godine, financiran iz novog HORIZON Europe financijskog okvira). Priznanje za voditeljstvo i/ili sudjelovanje u nacionalnim i međunarodnim aktivnostima suradnje s institucijama i gospodarstvom, za najveću ugovorenu vrijednost stručnih projekata dobio je pročelnik Odjela za komunikologiju prof. dr. sc. Mato Brautović za projekt ADMO ukupno vrijedan 1.800.000,00 EUR.

Priznanje za osobit doprinos u radu i razvoju Sveučilišta administrativnog i tehničkog osoblja dobio je Pero Kolak na prijedlog Odjela za primijenjenu ekologiju budući da je „svojom marljivošću, zalaganjem i odgovornim radom pridonio ugledu i prepoznatljivosti ne samo Sveučilišta u Dubrovniku, nego i samog grada Dubrovnika. Teško je zamisliti izgled revitaliziranog vrta ljetnikovca Pucić – Crijević bez njegovog rada koji slijedi tragove kulturno – povijesnog nasljeđa i projekt dr. Bruna Šišića. Gosp. Pero Kolak ističe se kao predan zaposlenik čiji odnos prema radu može biti primjer ostalim zaposlenicima Sveučilišta“.

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist