Županija

LASIĆ NAJAVIO GRADNJU OŠ CAVTAT Konavoski vijećnici usvojili proračun od 14,5 milijuna eura

Konavoski vijećnici jednoglasno su u četvrtak navečer usvojili Proračun za 2023. godinu u iznosu od 14,5 milijuna eura. Načelnik Božo Lasić tom je prilikom istaknuo kako su posljednje dvije godine bile najzahtjevnije od osnutka Općine.
-Bogu hvala prebrodili smo sve i osnovni nam je cilj zadržati komunalni, zdravstveni i socijalni standard. Moram priznati da su te godine bile jako teške, a naši zaposlenici su to osjetili i na svojim leđima jer smo morali smanjivati plaće. Njihove plaće su sada na razini 2019. godine. Dopustite mi da se ovom prilikom ponovno zahvalim svim zaposlenicima Općine, tetama u vrtićima, zaposlenicima Doma za starije, našim vatrogascima i svim djelatnicima naših komunalnih tvrtki. U sljedećoj godini imamo nekoliko važnih projekata, prvi je OŠ Cavtat. Nakon pripremnih radova, ako Bog da počet će radovi na izgradnji škole. Gruda, Čilipi i Cavtat će biti centri gdje ćemo se morati koncentrirati na izgradnju i/ili proširenja vrtića. Vatrogasni dom na Grudi smo završili i čekamo tehnički prijem. Osigurat ćemo sredstva za Poduzetničku zonu u Čilipima, a moramo realizirati i reciklažno dvorište za građevinski otpad. Od HBOR-a smo dobili kredit od 8,9 milijuna kuna i time ćemo rekonstruirati više od tri tisuće rasvjetnih tijela, a predviđena ušteda je oko 75 posto – rekao je načelnik Lasić.

Pročitajte još

Agroturizam Konavle nastavlja s projektom ‘Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma’

Dulist

KONAVLJANIN BOGATOG ŽIVOTNOG ISKUSTVA U 108. godini života napustio nas je gospar Božo Kralj

Dulist

Libertasovo prodajno mjesto u Župi bit će otvoreno od ponedjeljka do 7. veljače!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija