Politika

Raguž za loše brojke prošlogodišnje sezone optužio županijski Stožer

Raguž za loše brojke prošlogodišnje sezone optužio županijski Stožer

Oporavak turističkog prometa možemo očekivati sredinom lipnja. Rekao je to gradonačelnik odgovarajući na pitanje vijećnice Ivane Šepak (DUSTRA).

-To nam sada ove brojke kažu, a on se može dogoditi i ranije. No, važni su epidemiološki uvjeti – rekao je gradonačelnik, dodavši kako u nekim zemljama u ovim trenutcima svjedočimo još strožem lockdownu, a vidimo i zabrinutost zbog novog soja virusa.

Istaknuo je kako Turističko vijeće Turističke zajednice priprema marketinške aktivnosti, s kojima će se ići prema vanka čim dođe do popuštanja mjera.

-No i sad sam u kontaktu s avio kompanijama, cruise kompanijama te preko veleposlanstava šaljemo sliku o tome kako u Dubrovniku ipak koronavirus držimo pod kontrolom – rekao je te napomenuo kako i danas imamo 27 posto prošlogodišnjeg broja noćenja.

– Uvjeren sam da će od lipnja situacija krenuti puno bolje i da ćemo ostvariti oko 60 posto prometa 2019. godine. Udruženje putničkih agencija vrlo je sličnog stava kao i ja – rekao je.

Potom je Željko Raguž, čelnik DUSTRA-e kritizirao rad Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. On, naime, smatra, kako sezona 2021. ne ovisi o odlukama hotela, agencija, kafića, TZ-ova, već o politici.

-Kako u 2020. iza uspješnog rujna i listopada u Istri stoji stožer, tako i u nas stoji stožer iza neuspješnog rujna i listopada – rekao je Raguž. No, gradonačelnik je napomenuo kako nije Istra najuspješnija županija po brojkama kada je u pitanju koronavirus nego upravo Dubrovačko-neretvanska.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist