Politika

Raguž za loše brojke prošlogodišnje sezone optužio županijski Stožer

Oporavak turističkog prometa možemo očekivati sredinom lipnja. Rekao je to gradonačelnik odgovarajući na pitanje vijećnice Ivane Šepak (DUSTRA).

-To nam sada ove brojke kažu, a on se može dogoditi i ranije. No, važni su epidemiološki uvjeti – rekao je gradonačelnik, dodavši kako u nekim zemljama u ovim trenutcima svjedočimo još strožem lockdownu, a vidimo i zabrinutost zbog novog soja virusa.

Istaknuo je kako Turističko vijeće Turističke zajednice priprema marketinške aktivnosti, s kojima će se ići prema vanka čim dođe do popuštanja mjera.

-No i sad sam u kontaktu s avio kompanijama, cruise kompanijama te preko veleposlanstava šaljemo sliku o tome kako u Dubrovniku ipak koronavirus držimo pod kontrolom – rekao je te napomenuo kako i danas imamo 27 posto prošlogodišnjeg broja noćenja.

– Uvjeren sam da će od lipnja situacija krenuti puno bolje i da ćemo ostvariti oko 60 posto prometa 2019. godine. Udruženje putničkih agencija vrlo je sličnog stava kao i ja – rekao je.

Potom je Željko Raguž, čelnik DUSTRA-e kritizirao rad Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. On, naime, smatra, kako sezona 2021. ne ovisi o odlukama hotela, agencija, kafića, TZ-ova, već o politici.

-Kako u 2020. iza uspješnog rujna i listopada u Istri stoji stožer, tako i u nas stoji stožer iza neuspješnog rujna i listopada – rekao je Raguž. No, gradonačelnik je napomenuo kako nije Istra najuspješnija županija po brojkama kada je u pitanju koronavirus nego upravo Dubrovačko-neretvanska.

 

Pročitajte još

Maro Kristić poziva sve u tijelima Dubrovačkog saveza športova na podnošenje ostavki!

Dulist

KLUBOVI UMALO OSTALI BEZ FINANCIJA ‘U dubrovačkom sportu kriza nam je veća nego rat u Ukrajini’

FRANKOVIĆ SRĐEVCIMA ‘Vaši su ljudi uhvaćeni s rukama u tegli meda. Maknite ih!’

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija