Aktualno

Jeste li 2017. godine vjerovali Andersenovim bajkama?

gradsko vijece 27072020 10

Jeste li 2017. godine povjerovali Andersenovim bajkama? – pitao je gradonačelnika Marko Potrebica, osvrnuvši se na njegov predizborni skup iz travnja 2017., a na kojega se referirao i Miho Obradović. Potrebica je pitao je li tada kao predsjednik Gradskog vijeća, slušajući tadašnja izvješća, povjerova Andersenovim bajkama i na osnovu njih napravio svoj program. Podsjetio se tada gradonačelnik na sučeljavanje u Sponzi s Tatjanom Šimac Bonačić, kada su oboje rekli da postoje određene sumnje vezano za Dom umirovljenika u Gružu.

-Pokušalo nas se tada javno diskreditirati da ne govorimo istine. No, tu ništa nije bilo gotovo. Bila je ishođena građevinska dozvola i fiktivno su otvoreni radovi kako ista ne bi propala. Projekt statike nije postojao, izvedbeni projekti nisu postojali, a natječaji se nisu mogli raspisati. Čovjek koji je radio projektnu dokumentaciju otišao je u mirovinu – podsjetio je Franković na stanje projekta doma umirovljenika u Gružu u trenutku preuzimanja vlasti.

-U bajke ne vjerujem, vjerujem u dokumente. Za svaki projekt treba ishoditi građevinsku dozvolu. Mi smo sve radili sukladno zakonu, ishodovali građevinske i uporabne dozvole nakon završetka svakog projekta. Svi ti projekti su imali, nadzor, većina njih i voditelja projekta. Jako sam ponosan s projektom OŠ Montovjerna koji nas je koštao 14 milijuna kuna manje od ugovorenog – odgovorio je Franković.

Pročitajte još

VIJEĆNICI APELIRAJU Grad bi trebao kupiti Skočibuhu na Šipanu

Nora Di Leo

KAZNILI IH ZBOG KORIŠTENJA PALETARA Grad sankcionirao Konzum

Dulist

Svjetski je dan darivatelja krvi!

Dulist