Aktualno

Jeste li 2017. godine vjerovali Andersenovim bajkama?

Jeste li 2017. godine vjerovali Andersenovim bajkama?

Jeste li 2017. godine povjerovali Andersenovim bajkama? – pitao je gradonačelnika Marko Potrebica, osvrnuvši se na njegov predizborni skup iz travnja 2017., a na kojega se referirao i Miho Obradović. Potrebica je pitao je li tada kao predsjednik Gradskog vijeća, slušajući tadašnja izvješća, povjerova Andersenovim bajkama i na osnovu njih napravio svoj program. Podsjetio se tada gradonačelnik na sučeljavanje u Sponzi s Tatjanom Šimac Bonačić, kada su oboje rekli da postoje određene sumnje vezano za Dom umirovljenika u Gružu.

-Pokušalo nas se tada javno diskreditirati da ne govorimo istine. No, tu ništa nije bilo gotovo. Bila je ishođena građevinska dozvola i fiktivno su otvoreni radovi kako ista ne bi propala. Projekt statike nije postojao, izvedbeni projekti nisu postojali, a natječaji se nisu mogli raspisati. Čovjek koji je radio projektnu dokumentaciju otišao je u mirovinu – podsjetio je Franković na stanje projekta doma umirovljenika u Gružu u trenutku preuzimanja vlasti.

-U bajke ne vjerujem, vjerujem u dokumente. Za svaki projekt treba ishoditi građevinsku dozvolu. Mi smo sve radili sukladno zakonu, ishodovali građevinske i uporabne dozvole nakon završetka svakog projekta. Svi ti projekti su imali, nadzor, većina njih i voditelja projekta. Jako sam ponosan s projektom OŠ Montovjerna koji nas je koštao 14 milijuna kuna manje od ugovorenog – odgovorio je Franković.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist