Aktualno

Jeste li 2017. godine vjerovali Andersenovim bajkama?

Jeste li 2017. godine povjerovali Andersenovim bajkama? – pitao je gradonačelnika Marko Potrebica, osvrnuvši se na njegov predizborni skup iz travnja 2017., a na kojega se referirao i Miho Obradović. Potrebica je pitao je li tada kao predsjednik Gradskog vijeća, slušajući tadašnja izvješća, povjerova Andersenovim bajkama i na osnovu njih napravio svoj program. Podsjetio se tada gradonačelnik na sučeljavanje u Sponzi s Tatjanom Šimac Bonačić, kada su oboje rekli da postoje određene sumnje vezano za Dom umirovljenika u Gružu.

-Pokušalo nas se tada javno diskreditirati da ne govorimo istine. No, tu ništa nije bilo gotovo. Bila je ishođena građevinska dozvola i fiktivno su otvoreni radovi kako ista ne bi propala. Projekt statike nije postojao, izvedbeni projekti nisu postojali, a natječaji se nisu mogli raspisati. Čovjek koji je radio projektnu dokumentaciju otišao je u mirovinu – podsjetio je Franković na stanje projekta doma umirovljenika u Gružu u trenutku preuzimanja vlasti.

-U bajke ne vjerujem, vjerujem u dokumente. Za svaki projekt treba ishoditi građevinsku dozvolu. Mi smo sve radili sukladno zakonu, ishodovali građevinske i uporabne dozvole nakon završetka svakog projekta. Svi ti projekti su imali, nadzor, većina njih i voditelja projekta. Jako sam ponosan s projektom OŠ Montovjerna koji nas je koštao 14 milijuna kuna manje od ugovorenog – odgovorio je Franković.

Pročitajte još

Nizozemac traži oca koji je radio u hotelu Bellevue ’60-ih godina. Možemo li mu pomoći?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] FRANO ĐUROVIĆ: Kad me netko pita: ‘Odakle ste?’, uvijek ću reći – iz Dubrovnika

Mia Njavro Banić

NOVI PLOVIDBENI RED Od ponedjeljka kraći boravak na Lokrumu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija