Politika

Ako ne bude žalbi, radovi na Lapadskoj obali mogli bi početi sredinom veljače

Ako ne bude žalbi, radovi na Lapadskoj obali mogli bi početi sredinom veljače

Nema više prepreka da se odluka o dodjeli stanova po modelu dubrovačke stanogradnje nađe na Gradskom vijeću. Rekao je gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje Mostovog Mara Kristića.

Kristića je naime zanimalo zašto se na današnjoj sjednici ne odlučuje o kriterijima za dodjelu stanova. Također je tražio uvid u mišljenje Porezne uprave na otkup po tzv. etalonskoj cijeni.

Gradonačelnik je rekao kako je stigla većina suglasnosti te da se odluka mogla naći na ovoj sjednici, ali je smatrao kako ova odluka ne bi trebala pred gradske vijećnike doći kao izvanredna točka dnevnog reda.

Kristića je zanimalo i što je s početkom radova na uređenju Lapadske obale.

-EU sredstva su dodijeljena prije više od 6 mjeseci. Očekivali smo prvu lopatu oko svetog Vlaha. Nakon polemike u medijima aktualiziralo se pitanje statusa građevinskih dozvola i ugovora o bespovratnim sredstvima. Navodno postoji i problem preklapanja trase ceste s marinom. Koliko će ovo usporiti i odgoditi početak radova? – zanimalo je Kristića.

Gradonačelnik je rekao kako na Lapadskoj obali nema nikakvih problema, već se želi stvoriti umjetni problem koji ne postoji.

-Imamo sve pravomoćne dozvole, proces izvlaštenja je započet i završen, natječaj je raspisan i kroz par dana bit će okončan. Početak radova ako ne bude žalbi može biti sredinom veljače. A pomorsko dobro nije predmet ovog spora. Grad odnosno upravna tijela dobila su suglasnosti svih resornih ministarstva. Odnos koji postoji vezano za dio preklapanja koncesijskog dobra, riješit će Republika Hrvatska s koncesionarom. On nije oštećen već se znajući za situaciju, povukao sa svojom građevinom do kud ide cesta – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr