Aktualno

Obradović: Ništa niste napravili. Jeste li prevarili birače? Franković odgovara: Djela, a ne riječi

Obradović: Ništa niste napravili. Jeste li prevarili birače? Franković odgovara: Djela, a ne riječi

Zašto Libertas pokreće nabavu šest polovnih autobusa bez suglasnosti Gradskog vijeća. Postavlja se i pitanje opravdanosti nabave polovnih autobusa, jer u lipnju treba stići 11 novih autobusa financiranih sredstvima EU – upitao je vijećnik Miho Obradović (HNS). Potom je pitao gradonačelnika smatra li da je iznevjerio i prevario svoje birače, koji su mu na temelju, kako je rekao, sad se vidi lažnih obećanja dali svoj glas na izborima 2017. Citirao je tada Frankovićeva obećanja iz kampanje poput azila čija se gradnja trebala pokrenuti u roku od 90 dana od preuzimanja vlasti, do domova umirovljenika u Gruži i ispod bolnice…

Gradonačelnik mu je odgovorio kako Libertas prvo pokreće nabavu, a potom se ide na suglasnost Gradskog vijeća.

– Puno toga smo obećali, najveći dio toga smo i izvršili – rekao je dalje u odgovoru pobrojivši onda sve napravljene projekte.

-Hvala vam na prilici, ne bih želio da ostali klubovi vijećnika misle da je ovo nekakva koalicija HNS-a i HDZ-a gdje ste mi postavljanjem ovog pitanja išli u favor da mogu nabrojiti sve što smo napravili – rekao je Franković. Na to je Obradović rekao kako koaliciji s HDZ-om nije moguća dokle god je ova ekipa na čelu te stranke.

-Ništa niste napravili – poručio je Obradović.

Blaž Pezo (HDZ) osvrnuo se na posljednju sjednicu kada se potaknula rasprava o pogodovanju Mihu Obradoviću kod natječaja za prostor u kojem djeluje njegov ugostiteljski objekt.

-Lako se dalo iščitati iz medija da mu je pogodovano. Očekujete li da se ispriča i Vama i javnosti jer je govorio neistine – pitao je Pezo gradonačelnika.

Drugo pitanje odnosilo se na kritike koje se čuju na račun Strategije razvoja sporta.

-Najbolje da o ljudima govore djela, a ne riječi – rekao je gradonačelnik odgovarajući na pitanje o Mihu Obradoviću.

-Što reći o čovjeku koji je u politiku ušao iz osobnih interesa, uzeo posao od gradske tvrtke i osigurao sebi posao – poručio je Pezo Obradoviću.

Na to se Obradović pozvao na povredu Poslovnika.

-Vremena kad se politički moglo prijetiti su iza nas – odgovorio mu je Marko Potrebica budući da je Peza nazvao budućim osuđenikom.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist