Koronavirus u Hrvatskoj

POTVRDIO BEKIĆ U Studentski dom smješteno prvih šest pacijenata

Od ove subote Studentski dom spreman je za prijem pacijenata te funkcionira kao izdvojeni stacionar Opće bolnice Dubrovnik, a kako nam je potvrdio ravnatelj ove zdravstvene ustanove Marijo Bekić, u Dom je trenutno smješteno šest pacijenata s koronavirusom. Radi se, naime, o osobama s blažim simptomima i kliničkom slikom koje kod kuće nisu imale adekvatne uvjete za samoizolaciju pa će zbog toga boraviti u Studentskom domu gdje će se o njima adekvatno brinuti.

-Sukladno našim planovima lakši pacijenti pozitivni na COVID-19 su prema procjeni nadležnog bolničkog liječnika premješteni na daljnju samoizolaciju u Studentski dom. Tamo na bazi od 24 sata rade specijalizanti Opće bolnice Dubrovnik te viša medicinska sestra, a od ponedjeljka će biti oformljena dodatna ordinacija liječnika primarne medicine – istaknuo je ravnatelj Bekić.

Podsjetimo, kako je DuList već pisao, građevinsko-obrtnički radovi koji su trebali biti gotovi unutar mjesec i pol dana, završeni su nakon samo deset dana. Počeli su 20. ožujka, a njihov kraj obilježen je potpisivanjem primopredajnog zapisnika proteklog ponedjeljka. Studentskim će domom, po odluci Stožera, upravljati OB Dubrovnik na čelu s ravnateljem Marijom Bekićem. Studentski centar Dubrovnik i dio tehničke ekipe koja je na gradilištu i dalje će sudjelovati kao tehničko-administrativna podrška. Krevete, koji su postavljeni u Studentski dom, nabavio je Županijski stožer civilne zaštite u dogovoru s gradonačelnikom Matom Frankovićem. Riječ je o 250 kreveta koji će ostati za potrebe gradske i županijske civilne zaštite u budućnosti.

Pročitajte još

Hrvatska ima 94 nova slučaja zaraze, preminulo je 19 osoba

Dulist

IDUĆI NA REDU? Franković: ‘Čak 83 posto djelatnika u turizmu se želi cijepiti’

Dulist.hr

‘OD DRUGE NEMA KORISTI’ Markotić: Onima koji su preboljeli COVID dovoljna je jedna doza cjepiva’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija