Kultura

Posveta djedu i moru

Srećom pjesme Diane Brkić nisu ostale skrivene u buralu, već su u zbirci „SR 111“ objavljene i predstavljene ovog petka u hotelu „More“, prizivajući sjećanja na mljetska ljeta, more, djeda i barku, ali i ljubavne proplamsaje satkane u poeziju.

 
Prva je to zbirka poezije dubrovačke autorice Diane Brkić, koju je i samim nazivom posvetila sjećanju na svoje djetinjstvo i odrastanje uz djeda na Mljetu.

– Sam naziv zbirke „SR 111“ zapravo je registarska oznaka broda moga djeda. Broda na kojem sam odrasla! Puna je sjećanja na ljeta koja sam provela u Sobri gdje su me djed i baka odgojili do 14-e godine i odlaska u srednju školu. Taj brod je bio pojam za mog djeda koji je bio ribar i svakog bi jutra s njim isplovio na more. Stoga je ova zbirka posveta mom djedu koji je umro. Nakon toga je barka izvađena na kraj i propala je. Moje su pjesme pokušaj da se ostavi trajni sjećanje na njega i brod – kazala je Diana Brkić.
 
Zbirka donosi niz od dvadesetak pjesama sa zavičajnom tematikom, ali i ljubavne pjesme pa autorica ističe da bi Marjan Ban rekao da je to „poljoprivredno – ljubavna“ zbirka.
– Dosta dugo pišem pjesme, mogu se pročitati i na interenetu, a nedavno sam ih pokazala jednom prijatelju. Zamolio me da ih odnese gosparu Matu Jeriniću. One zvao i rekao mi da bi ih trebalo objaviti i „bilo bi grehota da ostanu u buralu“ – kazala je Diana Brkić.
 
Večer u kojem su njene pjesme predstavljene, glazbom je upotpunila „mljetska ekipa“ klapa „Kurenat“, vokalna solistica Milka Modrinić – Roko i na klavijaturama Silvio Market, dok je o poeziji Diane Brkić govorio Mato Jerinić.
 

Pročitajte još

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

[FOTO] Predstavljen program 74. Igara, očekuju nas četiri dramske premijere

Dulist

‘Na početku bijaše hrid’ Slavice Stojan, ukoričena povijest Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija