GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Povećanjem satnice pomoćnika osiguran nadstandard u obrazovanju

Grad Dubrovnik već godinama uspješno provodi projekt pomoćnika u nastavi, a u tekućoj školskoj godini angažirano je 65 pomoćnika u osnov­nim školama te još 39 pomoćnika u dječjim vrtićima. Uz bespovratna sred­stva iz Europskog socijalnog fonda, Grad od prošle godine osigurava i nadstandard na način da u svom pro­računu rezervira sredstva za pokriva­nje povećanja plaća asistenata.

Naime, Europski socijalni fond ispla­ćuje satnicu u iznosu od 3,32 eura za 51 pomoćnika, dok Grad Dubrovnik za navedene pomoćnike osigurava razliku do 4,65 eura neto (5,97 eura bruto) te puni iznos za 14 dodatnih pomoćnika, uključujući i ostala prava iz radnog odnosa kao i ostalim zapo­slenicima u školama za sve pomoć­nike. Trošak pomoćnika u vrtićima isključivo se financira vlastitim sred­stvima Grada Dubrovnika, a sukladno iskazanim potrebama.

Grad Dubrovnik među prvim je hrvatskim gradovima donio Odluku o povećanju satnice pomoćnicima u nastavi. Ukupno se u tekućoj škol­skoj godini sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu 260.674,00 eura financira 47 posto ukupnog troška programa (škole + vrtići), dok se iz proračuna Grada Dubrovnika za plaće svih pomoćnika u nastavi izdvaja 294.507,00 eura, odnosno 53 posto od ukupne cijene koštanja. Uključivanje djece s poteškoćama u razvoju u redo­viti sustav odgoja i obrazovanja jedan je od prioritetnih projekata u području predškolskog odgoja i školstva Grada Dubrovnika, a provodi se upravo kroz program Pomoćnici u nastavi.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pokrenut program zapošljavanja vježbenika

Grad Dubrovnik pokrenuo je program zapošljavanja vježbenika u ustanovama u kulturi kojima je osni­vač, a čiji su stručni djelatnici obave­zni polagati stručni ispit. Mjera je ovo za koju su u Proračunu Grada Dubrov­nika osigurana sredstva, a provodit će se u dvije faze. Ukupno će obuhva­titi 12 vježbenika koji će biti zaposleni na određeno vrijeme od godinu dana, bez obveze daljnjeg zasnivanja radnog odnosa, kako bi stekli uvjet za polaga­nje stručnih ispita.

U prvoj fazi Dubrovački muzeji i Umjetnička galerija Dubrovnik raspi­sat će natječaj za primanje četiri vjež­benika za kustose. Dubrovački muzeji primit će dva vježbenika na radnom mjestu kustos – arheolog te jednog vježbenika na radnom mjestu kustos – dokumentarist, a Umjetnička galerija jednog vježbenika na radnom mjestu kustos – dokumentarist. U drugoj fazi, najesen, natječaje za primanje vježbe­nika raspisat će Dom Marina Držića, Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, Dubrovački muzeji te Dubrovačke knjižnice.
Ova mjera jedna je od aktivnosti Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a Starim gradom Dubrovni­kom budući da osigurava edukacije stručnih djelatnika u zaštiti i očuva­nju kulturnih dobara.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 31. svibnja 2023.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist