Koronavirus u Hrvatskoj

Od utorka su na snazi nove epidemiološke mjere

Od utorka su na snazi nove epidemiološke mjere

Od utorka, 11. siječnja, na snazi će biti nove epidemiološke mjere s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa. Kako je još u petak najavio ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s COVID potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba. U zatvorenom se pak zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz COVID potvrde ograničavaju se na 100 osoba. Na privatnim okupljanjima bit će moguće prisustvo 20 osoba (dosad 30), a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju COVID potvrde. Na takvim okupljanjima može biti 50 osoba.
Pojačat će se i kontrole ugostiteljskih objekata te će se paziti na ograničenje broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom, prozračivanje i čišćenje prostorija.
Ograničava se i broj gledatelja na sportskim natjecanjima. U zatvorenim prostorima moći će biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.
Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje COVID potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Također se uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće god je to moguće.

Fotografija je ilustrativna

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist