Koronavirus u Hrvatskoj

NIKAD VEĆI BROJ Županija sa 646 nova slučaja koronavirusa, dvije osobe preminule

NIKAD VEĆI BROJ Županija sa 646 nova slučaja koronavirusa, dvije osobe preminule

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 646 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminule su dvije osobe; jedna muška osoba iz Korčule (rođ. 1942.) i jedna ženska osoba iz Metkovića (rođ. 1951.).

Riječ je o 290 osoba muškog spola i 356 osoba ženskog spola: 375 iz Dubrovnika, 91 iz Konavala, 59 iz Župe dubrovačke, 30 iz Metkovića, 28 iz Korčule, 19 iz Ploča, 12 iz Opuzena, devet iz Stona, sedam iz Dubrovačkog Primorja, pet iz Lumbarde, tri iz Kule Norinske, dvije iz Slivnog i Smokvice te jednoj iz Blata, Trpnja, Orebića i Zažablja.

Izliječeno je 112 osoba: 52 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, deset iz Konavala, sedam iz Metkovića, šest iz Korčule, Orebića i Vele Luke, dvije iz Dubrovačkog primorja, Stona, Ploča, Blata i Smokvice te jedna s Mljeta, iz Kule Norinske i Lumbarde.

U posljednja 24 sata obrađen je 1421 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 188 428 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus od čega pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na respiratoru.

U samoizolaciji su 1892 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 993 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist