Koronavirus u Hrvatskoj

Na platformu za cijepljenje prijavilo se više od 29.800 građana

Na platformu za cijepljenje protiv koronavirusa prijavilo se više od 29.800 građana, zabilježeno je tridesetak iskaza interesa po minuti – izjavio je ministar Vili Beroš za HRT. Podsjetimo, od jučer građani se mogu prijaviti za cijepljenje putem stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na broj 0800 0011. Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cjepni status građana. Prijaviti se mogu svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje. Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Pročitajte još

Za desetak dana u ljekarne stiže brzi kućni test za koronu

Dulist

Hrvatska će COVID putovnice koristiti za ulazak u klubove i na koncerte?

Dulist

Još jedan poziv privatnim iznajmljivačima za cijepljenje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija