Grad

MATOV METAR Geodeti izlaze i na gradilište na Pločama

ul maestra jusica klecak resetar

Nakon što su se stanari Ul. maestra Đela Jusića u četvrtak obratili gradonačelniku za pomoć jer, prema njihovim tvrdnjama, investitor Mia Rešetar u njihovom susjedstvu izvodi bespravnu gradnju po Pravilniku o jednostavnim građevinama suprotnu samom Pravilniku, GUP-u i Prostornim planovima Grada Dubrovnika, gradska uprava naručila je geodetsku izmjeru zgrade.

Geodeti Ploce Obrvan 1

Podsjetimo, zajednički jezik s investitorom stanovnici ove ulice nisu uspjeli pronaći od kraja 2018. godine kada su nas prvi put obavijestili o svojim poteškoćama. Kako tvrde, tijekom radova na objektu došlo je do oštećivanja njihove imovine, a jednoj obitelji čak je blokiran pristup vlastitim ulaznim vratima. Zaključivši kako pravni alati nisu dovoljni, u rujnu 2019., održali su i miran prosvjed.

Geodeti Ploce Obrvan 3

U utorak, pozvali su Mata Frankovića da kao što je to bio slučaj kod investitora Roka Tolića, Srećka Žuneca i Iris Valentić ‘osobno s ovlaštenim inženjerom geodezije dođe u Ulicu Maestra Đela Jusića 22, na gradilište na k.č 3130 Investitor Mia Rešetar i izmjeri koliko je investitor zauzeo javne površinu na k.č 2427/1’. Po završetku geodetskih mjerenja konačno će kraj ugledati i ova gotovo dvije godine duga saga.

Geodeti Ploce Obrvan 4

Pročitajte još

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

DO IZGRADNJE NA ŽARKOVICI Centar za pružanje usluga u zajednici privremeno u prostorima bazena

Dulist