Grad

Dvorana OŠ Montovjerna polako poprima svoj konačni izgled!

Dvorana OŠ Montovjerna polako poprima svoj konačni izgled!

Dvorana Osnovne škole Montovjerna polako poprima svoj konačni izgled – pohvalio se gradonačelnik Mato Franković na svom Facebooku, a čini se kako radovi u OŠ Montovjerna i izvan dvorane idu punom parom.

Dvodijelna športska dvorana, koja je ukopana za visinu jedne etaže što, kako se navodi u glavnom projektu, smanjuje njen vanjski volumen i omogućuje pristup na krov dvorane sa zadnje etaže škole. Uz nju su smještene sve prateće prostorije i za školu i za dvoranu poput svlačionica, muških i ženskih, između kojih su praonice, a tu su i strojarske prostorije, ali i već spomenuti tunel za izlaz na igralište.

Kako se navodi u glavnom projektu, dvodijelna sportska dvorana je djelomično ostakljena prema unutarnjim prostorima škole čime joj se osigurava kvalitetnije prirodno osvjetljenje preko atrija i vizualna komunikacija sa školskim prostorom. Krov dvorane se koristi kao dodatni školski vanjski prostor koji nadomiješta zelene površine i vanjske prostore sada zauzete povećanjem škole. Prateći prostori dvorane smješteni su u podrumu te imaju izravnu vezu s postojećim vanjskim terenima na sjeveru. Gospodarski prostori su smješteni dijelom u podrumu, a dijelom u prizemlju (kuhinja) gdje se nalaze uz planirani gospodarski kolni ulaz s istoka. Dvorana će, sasvim je sigurno, zadovoljiti školske potrebe, a na pitanje hoće li se koristiti i za izvanškolske aktivnosti, pročelnik Todorovski ističe kako će o tome odlučiti škola. No, kako navodi zamjenik šefa gradilišta Krunoslav Išlić, pod dvorane imat će FIBA certifikat, što znači da će se u njoj moći igrati svi sportovi. I u sportskoj dvorani te popratnim prostorijama naišli smo na visoku fazu završenosti završnih radova.

Podsjetimo i to kako smo, tijekom obilaska radova u OŠ Montovjerna u studenom prošle godine, saznali i to kako će sama škola u prizemlju imati i veliki atrij u staklu, što će osiguravati dosta dnevnog svjetla, te ukupno 16 učionica, odnosno škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, osam nižih i osam viših. Između svih učionica su zajednički kabineti, a učionice će biti opremljene i pametnim tablama.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist