Aktualno

FOTO/DRAMA U HVARSKOJ ‘Zbog susjedovih radova ostali smo zarobljeni u kući’

FOTO/DRAMA U HVARSKOJ 'Zbog susjedovih radova ostali smo zarobljeni u kući'

Prava drama odvijala se u nedjelju navečer u Hvarskoj ulici u kući obitelji Šanta.

Naime, zid njihove kuće urušio se, kako tvrde, zbog radova u susjednom dvorištu koje nije ograđeno, osigurano, niti je na njemu izvješena tabla s potrebnim podacima. Zid se odlomio poviše ulaznih vrata koja se više ne mogu otvoriti pa se u kuću može ući jedino preskačući zid.

Kako je Tomislav Šanta ispričao za DuList, kuću direktno do njihova dvorišta, nekadašnje staro spremište, kupio je investitor Mario Rešetar, a obitelj Šanta protivi se gradnji. Prema dozvoli Rešetar planira graditi još metar u visinu.

-Rešetar je prije dvije godine krenuo rušiti vanjske zidove. Tada sam zaustavio gradnju jer ovdje postoje dva zaštićena starinska stupa. Radovi su zaustavljeni sa dva slomljena vanjska zida, a investitor se vratio u prošli petak s bagerom i krenuo rušiti ovaj zid na silu bez mog pristanka za ulazak u dvorište. Bager mi je prošao 30 centimetara od glave, zaustavio sam ga, ali je već bio zahvatio zid i potegnuo ga. Kada sam zaustavio radove, on je zvao policiju koja je po dolasku vidjela da nema nikakvih problema. Mi smo u ovoj kući zaštićeni najmoprimci i zbog toga nam Rešetar stalno govori da nismo vlasnici i da mu ne treba naša dozvola, što moja odvjetnica opovrgava. On je došao na silu rušiti zid, bez da je razmišljao živi li tko unutra. Ja sam to jutro šetao i zaustavio sam radove, a on je u međuvremenu počeo kopati u svom dijelu. Odradio je zemljane radove i potkopao taj dio, a zid je ostao blago nakrivljen – ističe nam Tomislav Šanta dodavši kako je do katastrofe došlo u nedjelju tijekom proloma.

Naime, kako je naglasio, unutar iskopa se stvorio bazen i sve se urušilo, s čime su povučena i njegova ulazna vrata koja su sada teško oštećena. Pločice su, dodaje, popucale i sve se odvojilo.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su za DuList da su o odlomu zida ulaznih vrata kod ove obitelji zaprimili dojavu u 21.07. Istaknuli su kako su navodno urušavanju prethodili radovi te da su o svemu obavijestili građevinsku inspekciju.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist