Koronavirus u Hrvatskoj

LOŠ POČETAK GODINE U županiji ‘pao’ novi rekord po broju novozaraženih

blank

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 404 nova slučaja zaraze koronavirusom.
Riječ je o 174 osobe muškog i 230 osoba ženskog spola: 204 iz Dubrovnika, 52 iz Konavala, 39 iz Župe dubrovačke, 31 iz Metkovića, 13 iz Ploča, 12 iz Dubrovačkog primorja, 11 iz Vele Luke, devet iz Blata, osam iz Opuzena, sedam iz Korčule i Stona, četiri iz Kule Norinske te jednoj iz Janjine, Lumbarde, s Mljeta, iz Orebića, Pojezerja, Smokvice i Zažablja.
Izliječeno je 95 osoba: 35 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, deset iz Blata, devet iz Župe dubrovačke, šest iz Metkovića, tri iz Korčule, Orebića i Stona, dvije iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske i Ploča te jedna iz Lumbarde, Slivnog i Smokvice.
U posljednja 24 sata obrađeno je 879 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 185 942 uzorka.
U OB Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus od čega šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i svi su na respiratoru.
U samoizolaciji je 1946 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 993 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist