Koronavirus u Hrvatskoj

KONAVOSKI STOŽER Krećemo u nadzor mjera po lokalima i tvrtkama, razmišljamo o online nastavi…

S obzirom na značajno povećanje broja slučajeva koronavirusa na području općine Konavle, konavoski Stožer civilne zaštite apelira na sve Konavljane da se drže svih propisanih epidemioloških mjera te posebno da se izbjegavaju sva nepotrebna okupljanja u zatvorenom prostoru, posebice bez propisanih mjera zaštite, navedeno je na Facebook stranici Općine Konavle, a njihov apel prenosimo u cijelosto.

-Molimo sve da poštuju mjere nošenja maski u zatvorenim prostorima, drže distancu te redovito provjetravaju zatvorene prostorije. Apeliramo na sve poslodavce u općini Konavle da ukoliko je moguće, organiziraju za svoje zaposlenike rad od kuće, sve dok se ne poboljša epidemiološka situacija.
U dogovoru s ravnateljima osnovnih škola na području općine Konavle, razmotrit će se i odluka o prelasku na model C, ukoliko ne dođe do poboljšanja epidemiološke situacije.

Stožer CZ Općine Konavle krenut će u nadzor i kontrolu provedbi donesenih epidemioloških mjera na području općine Konavle, posebice u ugostiteljskim objektima, tvrtkama s većim brojem zaposlenih te mjestima gdje se okupljaju mladi kao i na sportskim manifestacijama.

Apeliramo na sve osobe koje se nisu cijepile da iskoriste to pravo, zaštite sebe i druge. U dogovoru sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Stožer CZ Općine Konavle i Općina Konavle organizirat će ponovno cijepljenje u sportskoj dvorani na Grudi, a za što ćemo pravovremeno informirati javnost.

Molimo još jednom na poštivanje epidemioloških mjera i odgovornost svih stanovnika, da zajednički spriječimo širenje koronavirusa te dočekamo nadolazeće božićne blagdane u boljoj epidemiološkoj situaciji – apelirali su iz konavoskog stožera.

Pročitajte još

OMIKRON SLUŽBENO U HRVATSKOJ Potvrđen kod pacijenta koji je bio u kontaktu sa zaraženom osobom u JAR-u

Dulist

U županiji 64 nova slučaja, oporavilo se 75 osoba

Dulist

Hrvatska broji 4465 novooboljelih, preminule 54 osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija