Koronavirus u Hrvatskoj

FUCHS: Ne razmišljamo o testiranju djece mlađe od 12 godina

FUCHS: Ne razmišljamo o testiranju djece mlađe od 12 godina

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u utorak je, nakon sjednice Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije, komentirao uvođenje covid-potvrda i u obrazovni sustav, piše Nacional.

-Jučer sam rekao da nam se da još nekoliko dana da pokušamo razraditi na koji način i kako i to radimo. Pokušava se dogovoriti stvar, uvest će se varijanta testiranja za sve koji se trebaju testirati, oni koji imaju covid-potvrde se neće trebati testirati – rekao je Fuchs i dodao da je bilo nekoliko opcija o načinu testiranja.

-Bila je varijanta ovlaštenih institucija, druga je bila u školama i treća je bila samotestiranje, te su opcije na stolu, nije rečeno konkretno koja. Do petka ćemo znati nakon što usporedimo sve za i protiv argumente i onda će se to definirati i napisati u odluci kao što je donesena i odluka za postupanje i testiranje u zdravstvenim ustanovama – objasnio je.

Poručio je da se trenutno ne razmišlja o testiranju djece mlađe od 12 godina.

-Ako je cijepljeno 45 posto i ne znamo koliko je preboljelih, govorimo o testiranju 30 tisuća ljudi. I tako svaka dva dana, prije nego krene izvođenje nastave. Onda ravnatelji moraju presložiti satnicu da se stignu testirati. Nije jednostavno, ali sve to namjeravamo propisati u uputama – dodao je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist