Politika

Grad još ne zna traži li nove koncesionare za opskrbu ili posao preuzima gradska tvrtka

pretovarna zona ploce

Grad još uvijek ne znam hoće li tražiti nove koncesionare za opskrbu ili će taj posao preuzeti neka gradska tvrtka. Naime, vijećnik Ivica Roko pitao je gradonačelnika što dalje.
-Koje je krajnje rješenje i kad će biti natječaj za koncesionare? – pitao je Roko.
Gradonačelnik je još jednom ponovio kako su dva koncesionara svojevoljno prestala raditi.
-Nitko ih nije potjerao. Omogućili smo im rad kvalitetnije nego prije, ali oni su odlučili ne raditi te je Grad raskinuo ugovore. Do iduće sjednice donijet ćemo odluku o tome idemo li u natječaj ili će opskrbu preuzeti jedno od gradskih društava – objasnio je gradonačelnik Mato Franković.
Osvrnuo se i na brojne fotografije koje se objavljuju, a koje u ranim jutarnjim satima pokazuju cijeli špalir dostavnih vozila duž cijelog Straduna.
-Pokušala se stvoriti priča kako se to počelo događati sad, od kad pretovarna zona ne radi, što nije istina. Uvijek je tako posljednjih 10-ak godina jer su potrebe za opskrbu velike – objasnio je.
-Pokušala se postaviti i teza da se nakon što se ukinula zona na Pločama počela stvarati nova iza katedrale, što je ponovno neistina. Posljednjih 10-ak godina najviše su tu zonu koristila elektrovučna vozila. Kad su se ona makla, tu je uveden red – objasnio je dalje te zaključio kako nakon 8:30 u Gradu više nema opskrbnih vozila.

 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist