Grad

ZAŠTO NAS JE ZAOBIŠAO HOUSE OF THE DRAGON? ‘Turistima treba objasniti da ovo nije grad GOT-a već grad bogate povijesti’

ZAŠTO NAS JE ZAOBIŠAO HOUSE OF THE DRAGON? 'Turistima treba objasniti da ovo nije grad GOT-a već grad bogate povijesti'

Podržavam ture Game od Thronesa gdje se pokazuju lokacije, ali očekujem da će vodiči reći kako je Dubrovnik puno više od toga – rekao je gradonačelnik Mato Franković. Naime, vijećnika Andra Vlahušića zanimalo je zbog čega se House of the Dragon, kao nastavak GOT-a nije snimao u Dubrovniku budući da je izvršni producent izjavio kako za naš grad nisu imali novaca.
Franković je rekao kako im se nitko nije obratio niti poslao ikakav upit, jer da jest izašlo bi se u susret i pronašlo zajedničko rješenje. Podsjetio je kako se ovih dana počinje snimati serija Vikinzi, a uskoro i snimanje velikog filma s velikim holivudskim glumcima. Napomenuo je još jednom kako je naš zadatak objasniti turistima kako ovo nije grad Game of Thronesa već grad s bogatom povijesti i brojnim dostignućima.
-Znam da Grad nije pitan, ali su pitane agencije koje se bave posredovanjem. Netko im je morao reći da je grad preskup – dodao je Vlahušić. Poručio je Frankoviću da napiše pismo HBO-u da dođu direktno s Gradom pregovarati.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović